Podpořte knihu NEZLOMENÁ ROZVODEM

Pomozte na svět jedinečné knize, která je uceleným pohledem na rozvod. Jde o manuál, který ženu krok za krokem provede těžkým obdobím života, poskytne jí mnoho praktických rad a nabídne skutečné příběhy, pohled terapeuta a pomoc rozvodového kouče.

542 €
vybrané z 3 987 €

13%

13% splnené

22 ľudí prispelo

Literatúra, Vzdelávanie

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 21.3.2022 v 13:57.

Zobraziť všetky odmeny

JAK TO ZAČALO? 

Seděly jsme v kavárně a povídaly si o životě. Rozvodový kouč Petra a terapeut Michaela. Vztahy, láska, rozchody, rozvody. A v tom nás to napadlo: napišme pro ženy knihu, ve které najdou srozumitelně popsaný proces rozvodu doplněný o skutečné příběhy! Michaela se s nadšením nabídla, že přispěje zkušenostmi z pohledu terapeutické praxe, Petra že přidá pohled rozvodového kouče. Slovo dalo slovo a my začaly... 

NEZLOMENÁ ROZVODEM…ROZVODOVÝ MANUÁL PRO ŽENY

Naše kniha je určena nejen ženám, které uvažují nad rozvodem nebo tohle složité období už prožívají, ale může být užitečná všem, do jejichž životů právě teď rozvod nějakým způsobem vstupuje. Nejde o soubor právních rad, ale o návod postavený na životních zkušenostech. O návod, jak celou situací projít beze strachu z budoucnosti a bez negativních emocí, jak efektivně zvládnout vyjednávání o podmínkách rozchodu a jak nadělat co nejméně chyb. Začínáme úvahami, zda je vůbec rozvod nutný, společně přemýšlíme nad tím, co jím může žena získat a co naopak ztratí, věnujeme se dětem, financím, bydlení nebo komunikaci mezi partnery. Nechybí ani téma alkoholismu, domácího násilí či manipulace.

PROČ TO DĚLÁME?

Ano, samy jsme si rozvodem prošly. Víme, jak moc to bolí, kolik energie a času člověk obětuje a jaké může udělat chyby, které nejde vzít zpátky. Kniha ženám pomůže zvládnout rozvod po stránce psychické i praktické a navede je ke konstruktivnímu řešení všech situací, které s sebou rozpad manželství přináší. 

AUTORKY

Petra Svobodová je rozvodový kouč. Několik let žila v Německu, v pětadvaceti letech už úspěšně podnikala. Pak potkala ideálního muže, vzali se, založili další firmy, které prosperovaly a nakonec se jim narodila dcera. Pak se ale všechno změnilo a na konci byl rozvod. Zkušenost s rozvodem přivedla Petru k tomu, že začala pomáhat ženám překlenout těžké období, kdy končí vztah, hroutí se sny a žena je postavena tváří v tvář praktickým otázkám, které až do této chvíle řešit nemusela. 

Michaela Tetzeli je terapeut a osobní kouč. Věnuje se firemnímu koučování i soukromé terapeutické praxi. Díky příběhům svých klientů se v životě stále učí. A díky nim také dospěla k poznání, že jediným, kdo nám stojí v cestě za štěstím, jsme my sami. Ke svému štěstí Michaela potřebuje jen dvě věci: vědomí smysluplné práce a dobré rodinné zázemí. V životě je pro ni důležitá harmonie a rovnováha.

CO JE NAŠÍM CÍLEM?

Chceme dát ženám do rukou knihu, která jim pomůže v těžkém období jejich života. Ale nejen to. Prostřednictvím pestré škály odměn jim chceme dodat energii pro restart, pobavit je, uvolnit a rozesmát. Díky vybraným penězům bude moci kniha vyjít v tištěné podobě i jako e-kniha.

UKÁZKA Z KNIHY

Nedodržel dohodu
Matylda, 36 let

Při určení výživného jsem udělala velkou chybu. Můj manžel byl živnostník a požádal mě, že by pro něj bylo výhodnější, abychom se u soudu dohodli na výživném 10 000 Kč na dvě děti s tím, že mi k tomu přidá každý měsíc dalších pět tisíc na ruku. Nechápala jsem proč, ale vyšla jsem mu vstříc. Vše běželo podle naší dohody až do okamžiku, kdy mu do života vstoupila jiná žena. Přestal se pravidelně vídat s dětmi a přestal mi dávat peníze bokem. To, na čem jsme se domluvili, už nefungovalo. Řekl mi, že nemůžu nic dělat, protože mi vlastně několik let dával peníze navíc, aniž by musel, a že si nyní chce založit vlastní rodinu. Kdybych při rozvodu nebyla tak důvěřivá a trvala na písemné dohodě na 15 000 Kč, nemusela bych se teď poníženě doprošovat o peníze.

Ať už se chceš rozvést, nebo jsi před rozvod postavená, všechny dohody si nech sepsat, i když jsi přesvědčená, že on své slovo dodrží. Ústní dohody mají tu nevýhodu, že za pár měsíců si je každá strana pamatuje jinak. Zbytečně pak dochází ke sporům, které mohou skončit i před soudem. Až se tě zeptá: „Copak ty mi nevěříš?“ klidně mu odpověz: „Věřím, ale chci mít vše pro pořádek i písemně.“ Každou dohodu sepište a nechte ověřit. Budeš mít do budoucna jistotu, že ji nikdo nebude libovolně měnit či překrucovat ke svému prospěchu. Je to ochrana pro obě strany.

Pokud se rozvádíš, existují dvě základní situace:

buď navrhuješ rozvod ty,

nebo

podal návrh manžel.

Když se chceš nechat rozvést ty, je tvá počáteční pozice možná výhodnější. Můžeš se totiž na vše s časovým předstihem připravit a vyčkat na správný okamžik, kdy manželovi o svém úmyslu řekneš. Okolnosti mnohdy nedovolují, abys manželství ukončila hned. Může se stát, že na správný okamžik budeš čekat i dva, tři roky nebo i déle. Pro zdárný průběh rozvodu je důležité nic neuspěchat. A zároveň si musíš stanovit, jak budeš postupovat.

Sama si musíš rozhodnout, zda počkáš, nebo budeš jednat hned. Jít do rozvodového řízení bezhlavě se nevyplácí. Vystavila bys sebe a děti následujícím rizikům:

  1. Můžeš rozjet vlak, který se nedá zastavit.
  2. Přistoupíš na dohody, které jsou pro tebe a děti nevýhodné.                                                                    
  3. Můžeš se dostat do finančních problémů.
  4. Nebudeš mít kde bydlet / kam se odstěhovat.
  5. Situace doma se zhorší a nic to nevyřeší.
  6. Děti nejsou připraveny na rozvod a mohou tě zavrhnout.

Na rozvod musíš být připravená a uvědomit si, že po něm bude všechno na tobě, budeš mít nejspíš méně času i peněz. Může nastat situace, že nebudeš schopna sobě a dětem zajistit takový životní standard, na jaký jste byly dosud zvyklí. Není vyloučené, že se během plánování a příprav nakonec rozhodneš jinak. Každá mince má dvě strany.

Až budeš rozhodnutá, že celou situaci rozsekneš, vytvoř si rozvodový plán. 

Sama se rozhodni, jak budeš postupovat. Můžeš si nechat poradit v manželské poradně nebo u rozvodového kouče. Budeš-li na tom špatně psychicky, nestyď se vyhledat terapeuta. Ať už budeš postupovat jakkoliv, vždy se poraď s právníkem. Promysli různé scénáře, jak by manžel mohl na tvé rozhodnutí reagovat. Třeba tě překvapí a bude rád.

Terapeutka Michaela

O rozvod žádají přibližně ze 40 procent ženy, z 20 procent muži, zbytek tvoří společné žádosti. Tradiční rozdělení partnerských rolí je u nás stále silně zakořeněné: muž rodinu finančně zabezpečuje a žena kromě své práce zajišťuje většinu chodu domácnosti a výchovu dětí. Ženy tedy nutně častěji do vztahu investují více citu, energie a času. Pokud se jim tento vklad dlouhodobě nevrací, ve vztahu strádají a chtějí situaci řešit. Bohužel mnohdy bez odezvy. Když vše v rodině a domácnosti běží jako na drátkách, muži důvody ženiny nespojenosti nechápou. Že je situace vážná, poznají bohužel až ve chvíli, kdy už je pozdě. Po rozvodu to bývají naopak oni, kdo je nespokojený, protože teprve pak pochopí, o co přišli. Naší ženskou přirozeností je bojovat za prosperitu: v životě, ve vztahu a v rodině. Pokud se ocitneme v pustině, kde není žádný život a možnost pokroku, bytostně cítíme, že je třeba jít dál, říct životu ano.

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 6
    Líbí se mi projekt

    Pomůžu knížce na svět.
    Nic za to nechci. 
    Částku můžu libovolně navýšit.

    Doručenia odmeny: nešpecifikované

    3,99 €
    (100 Kč)
  • predané 3
    eBook

    Odkaz na elektronickou verzi knihy Nezlomená rozvodem...rozvodový manuál pro ženy bude zaslán ke stažení na e-mail. 

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    7,58 €
    (190 Kč)
  • predané 8
    Kniha pro mne

    Do knihy Nezlomená rozvodem...rozvodový manuál pro ženy si můžete malovat i zapisovat. Ale především je určena ke čtení! 



    Cena je včetně balného a poštovného. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    19,54 €
    (490 Kč)
  • predané 1
    Dvě knihy se slevou

    Jedna kniha pro mne a jedna pro kamarádku. 





    Cena je včetně balného a poštovného na jednu adresu. 
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    31,10 €
    (780 Kč)
  • zostáva 6 z 7
    WORKSHOP jak zvládnout rozvod 7. dubna 2022

    Uvažujete o rozvodu nebo už se rozvádíte? Sejdeme se na Vinohradech v ateliéru terapeutky Michaely. Domů si odnesete knihu  Nezlomená rozvodem...rozvodový manuál pro ženy a tipy pro řešení vaší situace.

    Termín: 7.4.2022
    Čas: 18.00 - 21.00 hod.
    Místo: Praha, Vinohrady 

     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    51,83 €
    (1 300 Kč)
  • zostáva 7 z 7
    WORKSHOP jak zvládnout rozvod 19. května 2022

    Uvažujete o rozvodu nebo už se rozvádíte? Sejdeme se na Vinohradech v ateliéru terapeutky Michaely. Domů si odnesete knihu   Nezlomená rozvodem...rozvodový manuál pro ženy a tipy pro řešení vaší situace.

    Termín: 19.5..2022
    Čas: 18.00 - 21.00 hod.
    Místo: Praha, Vinohrady 
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    51,83 €
    (1 300 Kč)
  • zostáva 8 z 10
    Konzultace s rozvodovým koučem

    Setkání s koučem Petrou pro psychickou a praktickou podporu ke zvládnutí rozvodu. 

    Konzultace v rozsahu 90 min
    Poradna Praha Vršovice
    Poradna Plzeň
    Online konzultace 

     

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,81 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Terapeutická podpora

    Setkání s terapeutkou Michaelou jako podpora ke zvládnutí vaší situace po psychické stránce. Pomoc v orientaci ve vlastních pocitech, práce na sobě a pojmenování pozitivního přístupu a dalších kroků. 

    Konzultace v rozsahu 90 min
    Ateliér Praha Vinohrady

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    59,81 €
    (1 500 Kč)
  • zostáva 24 z 25
    Balíček SOS

    Pro psychickou podporu a vitalitu v době náročné životní situace.

    Balíček obsahuje produkty na přírodní bázi: 
    1 x harmonelo PROBIO (obsahuje jedinečnou kombinaci 12 probiotických kmenů)
    1 x harmonelo CBD (přispívá k normální psychické činnosti a ke správné činnosti nervové soustavy) 


    Získáváš ZDARMA: 
    1 x knihu  Nezlomená rozvodem...rozvodový manuál pro ženy

    Cena je včetně balného a poštovného. 

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    99,68 €
    (2 500 Kč)
  • zostáva 10 z 10
    Sponzor knihy

    Naše kniha pomáhá ženám, pokud se rozhodnete pomoci také, budeme moc rády. 

    Co nabízíme:
    - umístění loga vaší společnosti do eBooku po dobu tří let
    - dva výtisky knihy Nezlomená rozvodem...rozvodový manuál pro ženy 
    - sponzorskou smlouvu, kterou můžete uplatnit v účetnictví 
     

    Doručenia odmeny: na adresu, do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    199,36 €
    (5 000 Kč)