Doteky4U rekondiční a rehabilitační fitcentrum - Rehafitko

Prevence zdraví je na nás, nikoliv na lékařích. Otevírám Rehafitko pro všechny, kdo potřebují dopomoci k větší vitalitě, návratu ke sportu, nebo jen větší soběstačnosti. Od vás partnerů potřebuji pomoc s krásou, propagací a rozjezdem tohoto počinu.

Author: Vít Swaczyna

  • Boční vstup - vstup do Rehafitka

  • Prostor 1 (pro cvičební stoly)

  • Prostor 2 (pro lekce, kurzy a cvičení)

  • Kurz tejpování (dřevní doby rok 2014)

  • Kurz reflexní masáže chodidel (2011)

  • Originální trička pro pár od Doteky4u

  • Vít Swaczyna - masér | lektor | konzultant

  • Šestice stolů pro osu těla a dolní končetiny

  • Historie stolu 1 - Dolní záda a zadeček

  • Historie stolu 2 - Bříško, steha, pánev

  • Historie stolu 3 - Zadeček, stehna, oblast kříže

  • Historie stolu 4 - Pánev, kyčle, kolena

  • Historie stolu 5 - Celá páteř, lopatky, hrudník

  • Historie stolu 6 - Celé tělo a relaxace

  • Cvičení zde může je snadné a pro každého

EUR 96
pledged of EUR 4,785

1%

1% completed

3 contributors pledged

Sport, Education

Havířov, Moravskoslezský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Sep 18, 2020 at 13:55.

Show all rewards

Málem jsem ty stoly vyhodil

Je tomu již takřka 9 let, kdy jsem stavěl své 1. fitko (původně) pro dámy. Po předchozím majiteli zůstalo dámské fitness studio velice zanedbané a v nehezkém stavu. Ve velmi žalostném stavu jsem našel i cvičební stoly značky Slender You, které jsem vůbec neznal. V katalozích pro rehabilitace nebyly. Zjišťoval jsem tedy o co jde a s překvapením nacházel mnoho dobrých referencí. 

"zhubla jsem 3 cm v pase za dva měsíce"; "najít tyto stoly mi zachránilo páteř"; "mnohokrát jsem zkoušela začít cvičit a až se stoly Slender-You se mi to povedlo"

To vše jsem bral jako takový obvykle dobrý marketing. Jelikož mě osobně reklama leze trošku krkem a myšlenka, že se jen válím a něco cvičí za mě, mě jako ex-sportovce krapet pohoršovala. Byl jsem rozhodnutý ty stoly proměnit v pár korun ze sběrných surovin a mnoho nerecyklovatelného materiálu pro sběrný dvůr. To nezmiňuji design, který patří do pořadu "cvičme v rytme" - osmdesátky jako vyšité.

"Tento prostor bude pro jógu a strečink a ty stoly půjdou ... " říkal jsem. 

Na milost design nedesign 

​Přes týden jsem tehdy pracoval na rehabilitacích na Čeladné od nevidím do nevidím a po večerech masíroval hotelové hosty (rozjezd snu něco stojí, no ne?). O víkendecch jsem pak pilně opravoval co se dalo, aby tehdá již mé malebné fitko získalo zpět svou dobrou pověst a příjemné prostředí.

Jednu neděli večer jsem takhle s rekonstrukcí fitka skončil kolem jedenácté večer hodně, hodně unaven. Opravdu dost jsem se přetěžoval, což se na mě pak později podepsalo a byl jsem rád, že stoly mám. O tom, ale později.

Jeden ze šestice stolu byl označen jako závěrečná relaxace "VIBRATION TABLE".

Znělo mi to vtipně, neboť ten den jsem závěrečnou relaxaci opravdu potřeboval a dobrého maséra ve 23:00 obvykle neseženete. Stůl jsem zapnul, ulehl a během tří až pěti minut jsem byl v limbu. Ani ne díky únavě, ale díky tomu stolu. No, možná obému, ale znáte to, bylo to jiné. 

​Po deseti minutách se stroj vypnul, což mě probralo a já se cítil nečekaně vitální. U rekonstrukce jsem byl sám a tak proběhla jistá samomluva.

"Hele hele milé stoly, tak to vypadá, jako by tady někdo nechtěl do starého železa"

A stoly, jako obvykle, odpověděly mlčením. Což je fajn, nemusel jsem volat Chocholouška. 

Nicméně, za dalších pár dní jsem našel čas si stoly vyzkoušet kompletně a …

Jógu jsem přesunul do jiného sálu, nechal cvičební stoly přečalounit, opravil závady a vytiskl k nim permanentky.

Kdyby byly ... ryby, jistě by fitko běželo dodnes. Ale jelikož jsem byl nezkušeným podnikatelem, co měl více svalů, než zkušeností, tak tomu tak není.

Sousedské fitko - blízká budoucnost

Stejně jako tehdy, i teď, jsem na výrazně modernější verzi stolů dal první cvičení ZDARMA, neboť osobní zkušenost je osobní zkušenost. Bez bázně jsem přidal i plnou záruku vrácení peněz. Vybavil jsem je novinkou - regulací rychlosti pro starší a začínající. Jsem s nimi opravdu spokojen a vybaven ku pomoci k vitalitě mnoha klientů, na které se těším.

Stálá práce ve výzkumu, trpělivost a dobré kontakty mi nahrály možnost stoly výhodně zakoupit znovu. Prodávalo je jedno luxusní senior centrum u Prahy. Stoly tam již zahálely a nahradila je dražší, modernější a dotovanější technika, na kterou si tamní babičky již zvykly, leč stále vzpomínaly na stoly slender velice v dobrém.

"Dobře se nám o ně starej, ony se dobře staraly o nás." Řekla jedna krásná a vitální dáma (70+)  

Tady u nás, v sousedském Rehafitku, na ně čeká ještě spousta dobře vykonané práce. Stoly jsem bez váhání zakoupil a dovezl. Teď mi sice leží v garáži, ale vždy jsem věděl, že jsou dobrou investicí. Kvalitní péči u mě dostanou, to slibuji.

Proč HITHIT

Díky vstřícnosti majitele obchodních prostor, otevření Rehafitka už nečeká na prostory. Vše je připraveno a otevření Rehafitka na Bludovickém kopci v Havířově se stane realitou.

Prostory pronajmu, upravím a následně budu moci dopřát i lidem ze sousedství a potažmo z celého Havířovska to cvičení, které mě i mým klientům v masérství pomohlo znovu aktivovat tělo. Neboť ve zdravém těle zdravý duch a ve vitálnějším těle je vždy i více života a větší radost nejen pro samotné cvičící, ale celkově i v jejich rodině i okolí.

Tento projekt jsem na HITHIT nepřinesl proto, aby Rehafitko vzniklo, realizace už běží. Tento projekt jsem vyhlásil pro větší stabilitu rozjezdu a kapitál pro zkrášlení a zpříjemnění prostor, které doteď sloužily jako strohé kanceláře. Můj podíl je tedy zřejmý - stroje, know-how, práce. Tímto HITHIT projektem vás žádám o podíl váš, budoucích klientů, nebo dárců poukazů vašim blízkým.  

Krátce o stolech

V 60. letech se v USA vyvinulo spoustu věcí pro raněné veterány. Tehdejší geniální vynález stolů, které cvičí i za trvale nepohyblivé, se časem dostal do komerčního využití pod značkou Slender You. Po celém světě se pak stavěla fitka pro dámy, kde holky zjišťovaly, že 1 cm v pase za měsíc lze shodit vlastně jen ležením.

Toto sice není úplně naším směrem, ale hubnutí je příjemný bonus. Pevnější postura a větší vitalita, která už dnes začíná být vzácná, je tím opravdovým přínosem. Cvičení je snadné a díky vitalizaci pomáhá dlouho zahálejícím, vrátit se zpět ke sportu, bez obvyklého prvotního záseku díky přetížení.  

... a ještě něco navíc

Slender bylo pouze pro dámy, ale jen do té doby, než za mnou přišel Jakub, který díky roztroušené skleróze chodil už jen velice obtížně. Masáže mu pomáhaly fungovat a jen tak ze zvědavosti jsme vyzkoušeli stoly.  

"K tobě jsem se z parkoviště už málem plazil, ale po cvičení jsem došel k autu skoro normálně", řekl Jakub, a já věděl, že tyto stoly budu renovovat donekonečna, neboť pro někoho mají takový smysl, jako je pro mě výšlap na Lysou horu nebo procházka lesem. 

Psal jsem, že se později vrátím k tomu, co dalšího vedlo ke koupi stolů. Sám jsem se přetěžoval dost. Kovářova kobyla  znáte to. Prošel jsem si takovým trošku držkopádem zdravotních problémů a najednou jsem sám nemohl cvičit vůbec. Ochablý jsem se pokoušel znovu nastartovat vitalitu, ale nebylo kde brát. Tak jsem najednou byl na straně těch, co si přejí, aby něco cvičilo alespoň z části za ně. Ano, to už tak i u mě je, že až vlastní budoucnost mi ukáže, jaký dokážu být pokrytec a ty stoly spolu s mým zdravím mi to ukázaly více než jasně.

Dámské / pánské 

Nedivím se dámám, které nerady chodí do pánského/smíšeného fitka, ono nevoní. Kdysi se mi osvědčilo.

  •   7:00 -   9:00    Fitko smíšené 
  •   9:00 -   9:30    Zavřeno pro úklid a dezinfekci
  •   9:30 - 17:00    Fitko dámské 
  • 17:00 - 21:00    Fitko smíšené  

Uvidíme, zda to bude vyhovovat i nově v Havířově    

Kdo jsem

Jsem masér Vít Swaczyna a zabývám mnohem raději prevencí než servisem. Má to tak větší smysl. Často převádím klienty od servisu k prevenci. Za deset let praxe jsem už tímto docela známý a vyhledávaný. Má cesta za zdravím je příkladem, který mě učí více než dostatečně. Mých služeb klienti využívají opakovaně a i po letech si vzpomenou právě na mě. To je asi jediná vizitka, které si nesmírně cením a dodává mi sílu stále růst. Starám se také o fotbalový dorost a pracuji ve výzkumu, kde zjišťujeme vlivy prostředí na člověka. Už jsem zkrachoval jako podnikatel i vyhořel jako manažer a zdravotně zašel za hranice (takový balíček). Své podnikání již volím klidně a s rozvahou. Vyučuji profesionální maséry, lektory jógy učím projevy tělesných diskomfortů a pořádám akce pro rodiče s dětmi nebo pro děti s pěstouny.

Proč to dělám

Rád předám své zkušenosti z praxe a mnohokrát ověřené medicínské i nemedicínské postupy tam, kde jsem poprvé chytal vločky a na BMXu závodil s kamarády. 

Peníze z projektu jsou na lehčí a stabilnější rozjezd, první nájmy, reklamu, zkrášlení a úpravu prostor, které již budou na dlouhé roky mým působištěm. Jistě je i vytvořením dalších příležitostí pro přivýdělek nebo zaměstnání pro pár svobodných maminek, pro které je potřeba vybavení dětského koutku atd.

Později kdo ví, držím se při zemi a věřím, že i v Havířově se kolem těchto prostorů vytvoří hezká komunita lidí, jejichž zájmy jsou zkvalitnění života a úsměv. A třeba začnou cvičit i mí ctění rodičové. Kdo ví, zázraků je plný svět. 

Proto také pro vás připravené dárky mají reálnou hodnotu a dají se využít, darovat, předat, prodat nebo také vrátit zpět.  



 

News

Aug 12, 2020 Fotky a Obrázky

Obrázky  Aktuality jsou asi jedniné místo, kde se vám omluvit za kvalitu fotek cvičebních stolů. Mám k dispozici jen staré letáky (ano vím je to hrůza) a pak už jen ty své stoly v modernější a krásnější verzi. Jsou zabalené po přepravě a pečivě uskladněné v garáži připravené na stěhování. Jakmile…

More

Aug 9, 2020 Prostory zajištěny - první úkoly začínají.

6. 8. 2020 jsem podepsal smlouvu na veliké prostory s krásným parkováním, příjemným výhledem a také vysokou dopravní dostupností. To za velice výhodných podmínek, s podporou od majitele areálu. Jsem nadšen. Pronajímatel je opravdu zdatný podnikatel a byl velice vstřícný. Záměr, práce na zdraví…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Masérský e-book - Rychlá masáž zad vsedě

    E-Knížka nejen o tom, jak masírovat. Zábavný manuál masáže s příběhy a masérským ponaučením. 

    Proč může bolet rameno?
    Co zaručeně masér ani podnikatel nesmí?
    Co nevidíme přesto, že je to velice zřejmé?

    Seberozvoj a krásná masáž v jedné čtivé knížce pro vás.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 9.93
    (CZK 249)
  • sold 1
    Poukaz na jedno tejpovaní se zaučením

    Kinezio tejpování je velkou pomůckou pro sportovce, ale také pro kohokoli, kdo trošku trpí s klouby, či nějakým svalem. 

    Zatejpovat odborně se naučí každý, na první tejpování je však lepší odborník. Zakupte si poukaz na tejpování nebo videokonzultaci k tejpování jedné partie. 

    V ceně poukazu 
    • Samotné zatejpování jedné části těla v Doteky4U v Havířově.
      Nebo online konzultace a návod vzdáleně.
    • Podrobný výklad vám nebo partnerovi, který bude následně tejpovat (záda apod.)
    • Možnost natočení celého postupu na video (jednou provždy) 
    Platnost poukazu neomezeně, dokud budu živ. 

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 15.95
    (CZK 400)
  • remaining 100 from 100
    3 (+ 1) Vstupy do Rehafitka - snadný start

    První cvičení je ZDARMA, a to pro každého, kdo u nás ještě necvičil. 
    Na další 3 vstupy je zde lehce zvýhodněná nabídka, s možností využití do měsíce od prvního placeného vstupu. 
    Vstupy mohou využít i jiné osoby, a také je možné nevyužité (nezarezervované) vstupy ještě v době jejich platnosti vrátit za poměrnou část peněz.  

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 19.94
    (CZK 500)
  • remaining 28 from 30
    Masáž a konzultace s Vítem Swaczynou

    Masáž a konzultace v délce jedné a půl hodiny je velice nevšedním zážitkem, který spojuje příjemnou a profesionální prožitkovou masáž s krásným a pozorným čtením vašeho těla.

    Následná konzultace obvykle pomáhá najít pozapomenuté a již zbytečné závaží na vaší pomyslné cestě životem.

    Tento dáreček je možno zakoupit i v podobě dárkového poukazu pro vaši blízkou osobu.
     
    Masáže neprobíhají přímo v Rehafiku, ale v cca 200 m vzdálené útulné masérně Doteky4U.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 39.83
    (CZK 999)
  • remaining 50 from 50
    Originální párová trička Doteky4u

    Originální námět párových triček od terapeutů z Doteky4U. Zdatní znalci v nich mohou najít 4 skryté významy pro podporu významu páru a harmoie.

    Muž "Opravdová síla je v rozhodnutí s citem" velikost M-XXL
    Žena "Cit může postrádat logiku, logika cit nikoliv"
    Velikosti XS-XL

    Trička jsou unikátně vyráběny jen pro tento HITHIT. Prodejné jen v páru.
    Nutno specifikovat velikost pro muže i ženu

     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 49.84
    (CZK 1,250)
  • remaining 100 from 100
    Měsíční permanentka do Rehafitka - Cvičím stále

    Permanentka na neomezený počet vstupů do Rehafitka po dobu jednoho měsíce (např. od 7.9. do 6.10.)

    Tuto permici je možno (bez udání důvodů) přepsat na jinou osobu nebo vrátit za poměrnou část peněz.

    Za sdělení případného důvodu k odchodu budeme rádi. Možná nevyhovíme všem, ale vždy na sobě budeme pracovat. 
     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 51.83
    (CZK 1,300)
  • remaining 100 from 100
    12 Vstupů do Rehafitka - Cvičím občas

    První cvičení je ZDARMA, a to pro každého, kdo u nás ještě necvičil. 
    Na dalších 12 vstupů je zde zvýhodněná nabídka s možností využití do třech měsíců od prvního placeného vstupu. 
    Vstupy mohou využít i jiné osoby a také je možno nevyužité (nezarezervované) vstupy ještě v době jejich platnosti vrátit za poměrnou část peněz.  

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 59.81
    (CZK 1,500)
  • remaining 40 from 40
    Zvýhodněný vstup na Kurz pořádaný v masérně Doteky4u

    • Reflexologie 1 den
    • Laické masáže 3 x 1 den
    • Baňkování 1 den
    • Kineziotaping 1 + 1 den
    • Lymfa masáže 2 dny
    V rámci projektu Doteky4U pořádáme několik certifikovaných a několik laických kurzů, jejichž cenu jsme sjednotili na 2000 Kč za výuku a den. 

    Pro podporu rozjezdu Rehafitka je zde nabídka výukového dne za 1500 Kč a to na kterýkoliv z kurzů.

    V tuto chvíli pořádáme 8 výukových dní pro 5 druhů technik. Kurzisté mají také možnost,  kdykoliv je kurz vyhlášen, opakování zdarma. Našim produktem je zkušenost, nikoliv jen kurz. 

    Platnost do roku 2025. 

    Kurzy jsou pořádány také u nás v Rehafitko v Havířově

    Prosím napište, o který kurz máte zájem. 

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 59.81
    (CZK 1,500)
  • remaining 30 from 30
    Půlroční permanentka do Rehafitka - Rehafitko je můj styl

    Permamentka na neomezený počet vstupů do Rehafitka po dobu šesti měsíců.

    Tuto permici je možno (bez udání důvodů) přepsat na jinou osobu nebo vrátit za poměrnou část peněz.

    Za sdělení případného důvodu k odchodu budeme rádi. Možná nevyhovíme všem, ale vždy na sobě budeme pracovat. 
     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 279.11
    (CZK 7,000)
  • remaining 30 from 30
    Roční permanentka do Rehafitka - Rehafitko je můj styl

    Permamentka na neomezený počet vstupů do Rehafitka po dobu dvanácti měsíců.

    Tuto permici je možno (bez udání důvodů) přepsat na jinou osobu nebo vrátit za poměrnou část peněz.

    Za sdělení případného důvodu k odchodu budeme rádi. Možná nevyhovíme všem, ale vždy na sobě budeme pracovat. 

     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 478.47
    (CZK 12,000)