Vydání "Etud a písniček" Jana Olejníka k 85. narozeninám

"Etudy a písničky" pro příčnou flétnu jsou progresívním dílem významného nevidomého učitele a flétnisty Jana Olejníka. Vydání not je poděkováním za jeho celoživotní práci k životnímu jubileu a zpřístupněním významné učebnice pro děti a učitele.

Problémy s prodejní cenou

Oct 10, 2017

Od doby vydání "Etud a písniček" Jana Olejníka jsme opakovaně upozorňováni na vysokou cenu not u prodejců. Při realizaci vydání jsme se snažili náklady i prodejní cenu vytvářet co nejekonomičtěji s ohledem na skutečnost, že noty jsou určeny především rodinám jako učební materiál. Nakladatelská cena byla stanovena na 330 Kč, z nichž je 30 Kč DPH a třetinu - tedy 100 Kč - tvoří rabat prodejců. Konečnou cenu si však stanovují prodejci sami a bohužel nemáme žádnou možnost ovlivnit, aby nevystoupala k hladině 400 či 500 Kč. Můžeme vás pouze odkázat na obchody, které "Etudy a písničky" pana Olejníka nabízejí za odpovídající nakladatelskou cenu, jako např. Hudební nástroje Kliment či Notovna.cz.

http://www.hn-kliment.cz/1133-etudy-a-pisnicky-pricna-fletna

Etudy a písničky

Jul 10, 2015

Etudy a písničky pana Olejníka se už rozběhly do světa. Doufáme, že si brzy najdou spoustu cestu k mnoha žákům a učitelům. Žádejte noty u vašich obchodníků a knihkupců, můžete je zakoupit také v e-shopu nakladatelství Amos Editio či u partnera našeho projektu, firmy Notovna.cz: http://www.amoseditio.cz/cz/authors.htm#olj http://www.notovna.cz/etudy-a-pisnicky-pro-pricnou-fletnu-p-5831.html

Koncert k 85. narozeninám Jana Olejníka

May 24, 2015

Vážení dárci, rád bych vás srdečně pozval na malý gratulační koncert k 85. narozeninám pana učitele Olejníka. Bude se konat v pátek 29. května od 19 hodin v sále Jana Drtiny na Konzervatoři Jana Deyla v Praze. Vystoupí na něm studenti flétnových tříd prof Magdaleny Hegerové a prof. Aleny Křiklánové z KJD a prof. Jana Ostrého z Pražské konzervatoře. V průběhu večera bude též oficiálně představeno čerstvě dokončené vydání "Etud a písniček pro příčnou flétnu".

Děkujeme!

Apr 27, 2015

Děkujeme všem podporovatelům za příspěvky, díky kterým můžeme "Etudy a písničky" dokončit! Máme radost, že vynaložené úsilí všech zúčastněných bude naplněno a skvělé dílo pana Olejníka můžeme zpřístupnit. Až budeme mít k dispozici seznam všech dárců a vybraných odměn, budeme vás kontaktovat.

Záštita do třetice: Jan Ostrý doporučuje!

Apr 14, 2015

Třetím "kmotrem" Etud a písniček z řad našich výtečných flétnistů a pedagogů je Jan Ostrý. Koncertní hráč a profesor Fakulty umění Ostravské university a Pražské konzervatoře dílo pana Olejníka po metodické stránce velmi ocenil:

"Pan profesor Olejník je v mých očích významným pedagogem již od doby mého studia na konzervatoři a je mi velkým potěšením, že se mi dostaly do rukou jeho 'Etudy a písničky'. Velmi vítám, že se v nich žák brzy seznámí s křížky a béčky, a také na něj číhají některé složitější rytmy. Osobně si cením řady upravených lidových písní, jelikož zpěv je flétně nesmírně blízký. Ty napomáhají rozvoji rytmického cítění a pochopení hudební fráze. Z této publikace lze vybrat cvičení či písně pro žáky různých ročníků podle jejich schopností, a tak mohu 'Etudy a písničky' vřele doporučit pozornosti všech flétnových pedagogů."

Flétnový den a doporučení Miroslava Lopuchovského

Apr 12, 2015

Díky pozvání Miroslava Lopuchovského, profesora flétny na Pražské konzervatoři, se v sobotu 11. dubna uskutečnila úspěšná prezentace připravovaných Etud a písniček Jana Olejníka na XIX. Flétnovém dnu v sále Pálffyho paláce. Prof. Lopuchovský byl sám žákem Jana Olejníka a o chystané publikaci napsal:

"Etudy a písničky pro příčnou flétnu Jana Olejníka jsou po stránce metodické i hudební výborným doplňkem literatury pro naše mladé flétnisty. Nápad zařadit do technických cvičení lidové písně z Čech a Moravy pokládám za skvělé 'osvěžení' etud. Nenásilnou formou se tak dětem přibližuje hudební odkaz naší minulosti."

Záštita od významné flétnistky Moniky Štreitové

Apr 4, 2015

Monika Duarte Štreitová, která patří mezi naše nejvýznamnější flétnisty a působí v Portugalsku na Universidade de Évora a Universidade Nova de Lisboa, byla etudami pana Olejníka nadšená. Napsala k nim tento doporučující text:

"S 'Etudami a písničkami' vynikajícího pedagoga Jana Olejníka jsem se seznámila s velkým zájmem a radostí. Je na nich vidět, s jakou láskou a pečlivostí tvořil tato cvičení a přepisoval naše nejznámější lidové písně pro své žáky s přihlédnutím k jejich potřebám, aby byl co nejvíce nápomocen jejich vývoji. Věřím, že tato publikace zaujme zasloužené místo mezi ostatními českými i zahraničními školami pro příčnou flétnu."

V současné době pracujeme na několikátém kole korektur notografie a konečném znění textů. Návrhu obálky se ujal vynikající výtvarník Honza Volf. Všem děkujeme za podporu, která nám umožní vydání úspěšně dokončit!

Notovna.cz podpořila vydání "Etud a písniček"

Mar 18, 2015

Internetový obchod s hudebním příslušenstvím Notovna.cz se rozhodl podpořit vydání díla pana Olejníka a díky jejich vstřícnosti vám můžeme nabídnout novou odměnu. Je jí sleva 10% k nákupu v hodnotě více než 200 Kč. Všem velice děkujeme za veškerou podporu, které se nám od vás dostává!

EUR 2,723
pledged of EUR 2,612

104%

104% completed

72 contributors pledged

Music, Education

All or nothing. Project finished on Apr 25, 2015 at 09:53.

Choose reward for your contribution

  • sold 20

    Podporovatel

    Symbolickou stokorunou podpoříte vydání "Etud a písniček" Jana Olejníka a napomůžete jejich úspěšnému dokončení.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 3.99
    (CZK 100)
  • sold 2

    Amos Editio

    Za Váš příspěvek získáte slevu 10% na nákup notových materiálů a knih z produkce hudebního nakladatelství Amos Editio.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 5.98
    (CZK 150)
  • sold 10

    Subskribent

    Stanete se předplatitelem jednoho výtisku "Etud a písniček" a budete kráčet v dlouhé historické tradici. S pomocí subskribčních seznamů totiž vydávali svá díla již skladatelé v 18. století. Noty pro Vás budou připraveny k vyzvednutí, jakmile zaschne tiskařská čerň.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.96
    (CZK 300)
  • sold 4

    Notovna.cz

    Za Váš příspěvek získáte jako dárek slevu 10% na nákup v hodnotě více než 200 Kč na portálu Notovna.cz.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.96
    (CZK 300)
  • sold 10

    Subskribce s věnováním

    Stanete se předplatitelem jednoho výtisku "Etud a písniček", do nichž bude vetkáno editorské věnování. Noty pro Vás budou připraveny k vyzvednutí, jakmile zaschne tiskařská čerň.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.95
    (CZK 400)
  • sold 7

    Subskribent dvojnásobný

    Stanete se předplatitelem dvou výtisků připravovaných "Etud a písniček". Noty pro Vás budou připraveny k vyzvednutí, jakmile zaschne tiskařská čerň.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.92
    (CZK 600)
  • sold 10

    Donatus

    Budete pro nás dárcem, který významně podpoří úspěšné dokončení "Etud a písniček". Napomůžete dobré věci a budete v notách jmenovitě uveden/a jako donátor.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.87
    (CZK 1,000)
  • sold 4

    Donatus

    Budete dárcem, který významně podpoří vydání "Etud a písniček". Napomůžete dobré věci a budete v notách jmenovitě uveden/a jako donátor. K tomu pro Vás připravíme jeden výtisk s vepsaným poděkováním editora.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.81
    (CZK 1,500)
  • sold 3

    Donatus maior

    Za Váš vysoký příspěvek bude vaše jméno uvedeno v notách mezi dárci na čestném místě. K tomu od nás získáte jeden výtisk "Etud a písniček" s napsaným poděkováním realizačního týmu.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 99.68
    (CZK 2,500)
  • remaining 2 from 5

    Kmotr

    Za Vaši velkorysost se můžete zařadit mezi kmotry, kteří doprovodí symbolické představení "Etud a písniček" na Konzervatoři Jana Deyla v druhé polovině května 2015. Vaše jméno bude uvedeno na čestném místě mezi dárci a získáte rovněž osobní výtisk, v němž bude pro Vás napsáno poděkování od realizačního týmu.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 199.36
    (CZK 5,000)