Postavme útulné místo přírodě na dosah

Vypněte autopilota, zpomalte, kochejte se přírodou a vnímejte přítomnost. K tomu účelu a s vaší pomocí postavíme v blízkosti našeho statku útulný domek na kolech, který bude vaší pozorovatelnou a pohodlným zázemím k přenocování.

Author: Statek č.6

  • Místo pro budoucí domek

  • Zima u nás v Rudolticích

  • U nás na loukách

  • Na posedu

  • Naše pochoutky z vyzrálého masa

  • Jára štípe akát na kůly

  • Den s dobrovolníky

  • Nedaleký Libohošťský rybník

EUR 481
pledged of EUR 9,968

4%

4% completed

7 contributors pledged

Community, Ecology

Vrchotovy Janovice, Středočeský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on May 12, 2022 at 15:07.

Show all rewards

Jak to začalo

V roce 2018 jsme společně s partnerem začali opravovat zchátralý Statek č.6 v Rudolticích a průběžně zakládat stádo skotu nedaleko Benešova u Prahy. Postupně se nám podařilo opravit obytnou část budovy, zrekonstruovat chlévy jako technické zázemí, léty unavenou půdu přirozeně revitalizovat na živou zem a starý špejchar přeměnit v bourárnu masa. Náš cíl je být soběstační, realizovat lokální prodej vyzrálého hovězího a přivézt život do místní lokality formou agroturismu. Je za námi hodně práce a plánů a cílů před námi ještě víc. Síly nám však nechybí. Naopak. Rozrůstáme se, co do počtu členů rodiny i počtem krav. :-) Myšlenka, ukázat náš malý kousek snu, který se vyplnil i ostatním, nás naplňuje příjemným pocitem, že díky snaze je možné skoro cokoliv. Rádi bychom vám vše ukázali a představili krajinu našeho okolí.  Na to však pár hodin nestačí. A proto jsme se rozhodli, postavit na podvozku starého valníku místo k přespání. Aktuálně se nacházíme ve fázi pečlivého vybírání podvozku a pracujeme tak s několika možnostmi. Další posun v projektu bez vaší pomoci nezvládneme, a proto nás napadlo vám nabídnout odměny, kterým neodoláte.    

Co je náš cíl?

Postavit útulný a komfortní domek na kolech, který vám dopřejete příjemný odpočinek. 

Proč to děláme?

Rádi bychom i vám nabídli možnost odpoutat se od denních starostí, dát si sociální detox, zpomalit, splynout. U nás čas běží jinak. Procházíte se po loukách, mezích, koukáte na rohaté holky a pozorujete přírodu kolem sebe. Rádi bychom s vaší pomocí vybudovali místo, které vás přivede na jiné myšlenky, ideálně na žádné myšlenky. Naučíte se pouze vnímat, odpočívat a vědomě zpomalit. Dopřejete si sociální svobodu.

Detaily

Představte si místo, kde budete mým naprosté soukromí, pokud budete chtít. Místo, kde budete mít přírodu skoro na dotek. Místo, ukryté u nás v rokli s protékajícím potokem a tůněmi k pozorování vodního světa. Uvnitř malého domku na kolech najdete komfortní matrace včetně hřejivých přikrývek z přírodních materiálů, kamínka na zahřátí, kuchyňský kout a koutek pro čtenáře a fandy stolních her. V kuchyni budou připraveny základní pochutiny - kvalitní čaj, káva, třtinový cukr, moka konvička, olivový olej a vše potřebné pro případnou úpravu steaku. Venku pak WC (delux kadibouda) a sprchu. Domek poskytne přístřeší 2 dospělým osobám a dítěti. Celoročně gril, který u nás hojně využijete, protože vždy pro vás budeme mít nějakou vyzrálou hovězí specialitku. Celý den tak můžete strávit o samotě nebo si můžete udělat procházku do okolí k nedalekému rybníku či se vydat toulat pěšky po loukách nebo na kole.    

Velkou část projektu zrealizujeme sami, a část pomocí dalších šikovných řemeslníků. Náklady zahrnují nákup valníku, materiálu, samotnou realizaci stavby domku, nákup vybavení, sociální zázemí, venkovní posezení a úpravu okolí včetně vybudování mostku přes potok. Počítáme, že částka realizace bude pravděpodobně i vyšší, takže z vlastních prostředků uhradíme zbývající výdaje, aby se projekt mohl realizovat.         

rokle 

Navštivte Benešovsko

Rádi bychom Vás seznámili s turisticky opomíjenou oblastí Benešovska, která má rozhodně co nabídnout.

Během léta zde najdete řadu cyklostezek. 

Pěší cestovatele seznámíme s naučnými stezkami v okolí a našimi tajnými (neznačenými) tipy na procházku.

Během zimního období pak přibalte třeba běžky a projeďte si běžkařské trasy České Sibiře.  

V průběhu celého roku je možné využít sportovní aktivity v podobě sportovního rybolovu či projížďce na koni.    

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Chci podpořit venkov

    Náš rozhovor by mohl znít třeba takto: „Jsem rád, že se venkov znovu probouzí, rozvíjíte možnosti agroturismu a nezastavujete nové místo. Líbí se mi, že nebouráte, ale dáváte starým věcem nový kabát." Tohle by vás třeba napadlo, pokud bychom se spolu někdy potkali. Symbolickým příspěvkem podpoříte rozvoj venkova a my vám za to moc děkujeme. Tuto částku jde navýšit.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 4.90
    (CZK 123)
  • remaining 10 from 10
    BIO sušené šípky

    Nasbírám Vám a zašlu na adresu ručně sbírané šípky z našich vlastních pozemků (250g). Šípky v BIO kvalitě jsou ohromným zdrojem vitamínu C, proto je šípek vhodný při nachlazení, kašli, horečkách a slabé imunitě. Příznivě působí na žaludek a záněty močových cest. My plody louhujeme celé nebo lze šípky i drtit. 
    Cena poštovného a balného je zahrnuta v odměně. 
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 13.96
    (CZK 350)
  • sold 0
    Vaše jméno na našem webu

    K domku na kolech vznikne web, na kterém se návštěvníci dozví vše potřebné a mohou si zde rezervovat svůj pobyt. Pokud chcete být vidět, přečtou si i vaše jméno z listiny sponzorů, kteří věnovali našemu projektu podporu. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 15.95
    (CZK 400)
  • remaining 9 from 9
    Dej nám to pravé jméno

    Máme základní stádo matek, které jsou srdcem celého chovu a budou tady s námi celý svůj život. Zvykli jsme je oslovovat jejich čísly v ženském rodě, ale lépe by jim slušelo jméno, které jim vymyslíte. Postupně dle pořadí přispění vám e-mailem pošleme fotku celého stáda, vyberete si jednu z nich a pojmenujete. 2x během tohoto roku vám pak pošleme email o tom, jak se kravce daří a jaké novinky proběhly v jejím životě. Pokud se budete chtít někdy přijet podívat osobně, dveře jsou vám otevřené.    

    Reward delivery: not specified

    EUR 23.92
    (CZK 600)
  • remaining 10 from 12
    Den dobrovolníkem

    Potřebujete si pročistit hlavu od psychicky náročné práce? Potřebujete vypnout a vyplavit stres fyzickou prací na čerstvém vzduchu? Tak tohle je ten nejlepší způsob. Vyčistíme pozemky od náletových dřevin. Zasadíme sazenice dubů a vše spláchnete vychlazeným alko/nealko mokem. K obědu se pak můžete těšit na hovězí gulášek z našeho vyzrálého masa.   

    Navíc! Ideální způsob, jak se seznámit s dalšími fajn lidmi, začít nová dobrodružství a společně se pobavit s dalšími dobrovolníky. 

    Vše domluvíme přes e-mail a termíny v předstihu sdělíme. Vypsány budou dva, pro případ, že by vám jeden z nich nevyhovoval. 
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 35.89
    (CZK 900)
  • remaining 25 from 25
    Chci jíst kvalitně a koupit 3 KG BIO vyzrálého hovězího masa

    Odvezete si tašku kvalitního masa, o kterém budete přesně vědět odkud pochází. Naše stádo se pase celoročně venku, v klidu pod lesem. Zvířata se živí pouze tím, co vyroste na našich pastvinách. Díky tomu jsou silná, zdravá a všechna síla jde pak do masa. Vyzrálé hovězí maso má v sobě spoustu minerální látek oproti např. bílému masu. V tašce najdete žebra na masové vývary, maso na omáčky či pečeni. Maso je perfektně očištěné, vakuované, v balíčcích s příslušnou etiketou a v BIO kvalitě. 
    A jako bonus, balíček vyjde výhodněji oproti  našim běžným cenám.   
    Jak to bude s dopravou?
    Jsme pro podporu lokálnosti, a proto naše trasy závozu jsou ve směru na Tábor a na Prahu a zbývající okolí do 20 km. Jde o citlivou komoditu a z těchto důvodů delší přepravu nepodporujeme. 
    Ostatní zájemce rádi přivítáme u nás na statku a osobně předáme balíčky. 
    V případě závozu připočítejte 99,-Kč za dopravu. Do poznámky prosím uveďte váš telefon, pro rychlejší domluvu na závozu.   

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 37.48
    (CZK 940)
  • remaining 5 from 5
    Perfektní exteriéry pro fotografy

    Hledáte nová, neokoukaná místa pro své modely? Milujete prostředí venkova? Rádi fotografujete zvěř v přírodě? To vše fotografům nabízíme.  Využít můžete i náš posed. Nikým nerušeni  můžete strávit celý den v přírodě a naše pozemky jsou vám k dispozici. 

    Vše domluvíme přes e-mail a na termínu se společně domluvíme. 

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 39.87
    (CZK 1,000)
  • sold 2
    To nejlepší na grilovačku

    Dny se prodlužují, slunce nás začíná přesvědčovat, že to myslí vážně s jarním počasím a pomalu se připravuje sezóna grilování. Buďte připraveni i vy!
    Máme pro vás poukaz na steakové partie v BIO kvalitě dle vlastního výběru: 
    Flank steak, vysoký roštěnec, nízký roštěnec, rumpsteak, top round steak, T- bone steak, svíčková.
    Od nás dostanete poukaz v hodnotě 1000,- Kč a při výběru steaků máte oproti našim běžným cenám slevu 5%.  
    Dopředu samozřejmě nikdy nevíme, kolik kusů steakové masa budeme schopni nabídnout, proto čím dříve nás odměníte, máte širší možnost výběru.  

    A jak to bude s dopravou?
    Jsme pro podporu lokálnosti, a proto naše trasy závozu jsou ve směru na Tábor a na Prahu a zbývající okolí do 20 km. Jde o citlivou komoditu a z těchto důvodů delší přepravu nepodporujeme. 
    Ostatní zájemce rádi přivítáme u nás na statku a osobně předáme balíčky. 
    V případě závozu připočítejte 99,-Kč za dopravu. Do poznámky prosím uveďte váš telefon, pro rychlejší domluvu na závozu. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.87
    (CZK 1,000)
  • remaining 10 from 10
    Prohlídka statku

    Zajímá Vás, jak to na takovém statku vypadá? Jak probíhá takový běžný den a s jakými radostmi i výzvami se setkáváme? 

    Přijeďte se za námi podívat, odpoledne tu budeme pro vás, vysvětlovat, ukazovat, pojmenovávat. Na závěr vám připravíme občerstvení z místních surovin.

    Vše domluvíme přes e-mail a termíny v předstihu sdělíme. Vypsány budou dva, pro případ, že by vám jeden z nich nevyhovoval. 
    Prohlídka statku bude probíhat v menší skupince. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 47.85
    (CZK 1,200)
  • remaining 10 from 10
    Pozvánka na slavnostní otevření

    Přijeďte na slavnostní otevření našeho nového domku na kolech. Rádi se s vámi seznámíme, společně domek pokřtíme a z grilu nějakou vyzrálou specialistu  ochutnáme. 
    Prohlídnete si domek na vlastní oči a můžete si udělat rovnou  rezervaci pro sebe či vaše blízké.
    Pozvánku obdržíte do 14 dnů po realizaci domku.
    Slavnostní otevření může být opravdu jen jedno, takže pokud by vám termín nevyhovoval, jistě se domluvíme na alternativním řešení v ceně odměny. 
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 51.83
    (CZK 1,300)
  • remaining 25 from 25
    Chci vyzrálé maso v BIO kvalitě pro celou rodinu 5 KG

    Odvezete si tašku kvalitního masa, o kterém budete přesně vědět odkud pochází. Naše stádo se pase celoročně venku, v klidu pod lesem. Zvířata se živí pouze tím, co vyroste na našich pastvinách. Díky tomu jsou silná, zdravá a všechna síla jde pak do masa. Vyzrálé hovězí maso má v sobě spoustu minerální látek oproti např. bílému masu. V tašce najdete žebra na masové vývary, maso na omáčky či pečeni. Maso je perfektně očištěné, vakuované, v balíčcích s příslušnou etiketou a v BIO kvalitě. 
    A jako bonus, balíček vyjde výhodněji oproti  našim běžným cenám.   
    Jak to bude s dopravou?
    Jsme pro podporu lokálnosti, a proto naše trasy závozu jsou ve směru na Tábor a na Prahu a zbývající okolí do 20 km. Jde o citlivou komoditu a z těchto důvodů delší přepravu nepodporujeme. 
    Ostatní zájemce rádi přivítáme u nás na statku a osobně předáme balíčky. 
    V případě závozu připočítejte 99,-Kč za dopravu. Do poznámky prosím uveďte váš telefon, pro rychlejší domluvu na závozu.   

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 60.81
    (CZK 1,525)
  • remaining 15 from 15
    Kurz přípravy a ochutnávky steaků na statku

    Naučíme Vás připravit steak bez nakládání, dopékání, zkrátka tak, jak to má být, když máte pořádnou flákotu masa a rozpálený gril.
    Součástí kurzu je také prohlídka naší bourárny, kde maso porcujeme a balíčkujeme.


    Vše domluvíme přes e-mail a termíny v předstihu sdělíme. Vypsány budou dva, pro případ, že by vám jeden z nich nevyhovoval. 
    Kurz bude probíhat ve skupince 5-10 osob.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 71.77
    (CZK 1,800)
  • remaining 10 from 10
    Workshop - jak začít hospodařit a stát se BIO zemědělcem

    Láká Vás představa pořídit si vlastní statek, ale vlastně moc nevíte jak začít a máte obavy, co vás bude všechno čekat? 

    Chcete se dozvědět více o tom, jak vše funguje, jaké práce zahrnete do denního cyklu? Zajímají Vás zkušenosti s chovem krav? Nerozumíte  povinné zemědělské evidenci? Poradíme a vysvětlíme.

    Za 5 let jsme se toho naučili opravdu hodně. Začínali jsme od úplných základů, takže moc dobře víme, co takové rozhodnutí obnáší. 5 let praktických zkušeností a důležitých omylů, které nás dostaly až sem. 
    Pokud je vám naše myšlenka blízká, v tom případě je tato odměna pro Vás. Provedeme Vás jednodenním workshopem, kde to vezmeme pěkně popořádku. Pokud budete chtít zůstat i přes noc, přibalte stan a spacák a jistě pro vás místo najdeme. Občerstvení během dne včetně oběda z našich zdrojů  zajištěno.

    Vše domluvíme přes e-mail a termíny v předstihu sdělíme. Vypsány budou dva, pro případ, že by vám jeden z nich nevyhovoval. 
    Workshop bude probíhat ve skupince. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 91.71
    (CZK 2,300)
  • remaining 9 from 10
    Zážitkový workshop DŘEVO/KOV a oběd z grilu

    Vždy jste měli chuť vyzkoušet si pořádné chlapské řemeslo? Vždy vás přitahovala magická síla ohně? Jára se věnuje uměleckému kovářství 25 let. Má rád všechny přírodní materiály a rád je kombinuje.
    Během workshopu si vyzkoušíte výrobu damascénské ocele, objevíte základní kovářské postupy a odnesete si výrobek, na kterém se domluvíte, domů.   
      
    Nepotřebujete žádné vlastní vybavení, nástroje i materiál budete mít na místě k dispozici. 
    Po tak fyzicky náročné práci je potřeba doplnit energii. 
    Oběd z grilu je jasnou volbou. 

    Vše domluvíme přes e-mail a termíny v předstihu sdělíme. Vypsány budou dva, pro případ, že by vám jeden z nich nevyhovoval. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 103.67
    (CZK 2,600)
  • remaining 20 from 20
    1 noc pro dvě osoby v domku na kolech včetně snídaně ze statku

    Vyzkoušejte náš domek na vlastní kůži a zažijte víkendový čisticí detox od města a sociálních sítí.
    Ráno se můžete probouzet za zvuků přírody a venkova. V piknikovém koši na vás bude čekat výtečná snídaně z místních surovin.  Během dne se můžete toulat po okolí nebo klidně strávit celý den na jednom místě s knížkou v ruce, a večer se  rozjímat pod noční oblohou plnou hvězd. Nad rámec odměny si můžete k večeři připravit některé steakové maso z naší aktuální nabídky. 
    Pokud budete potřebovat nějaká přibližovadla, můžeme vám zdarma zapůjčit horská kola starších modelů:-).  

    Ubytování si budete moci zarezervovat přes rezervační systém webu, o kterém budete emailem informováni.    
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 115.63
    (CZK 2,900)
  • remaining 19 from 20
    2 noci pro dvě osoby v domku na kolech včetně snídaně ze statku

    Vyzkoušejte náš domek na vlastní kůži a zažijte čisticí detox od města a sociálních sítí.
    Ráno se můžete probouzet za zvuků přírody a venkova. V piknikovém koši na vás bude čekat výtečná snídaně z místních surovin.  Během dne se můžete toulat po okolí nebo klidně strávit celý den na jednom místě s knížkou v ruce, a večer se  rozjímat pod noční oblohou plnou hvězd. Nad rámec odměny si můžete k večeři připravit některé steakové maso z naší aktuální nabídky. 
    Pokud budete potřebovat nějaká přibližovadla, můžeme vám zdarma zapůjčit horská kola starších modelů:-).  

    Ubytování si budete moci zarezervovat přes rezervační systém webu, o kterém budete emailem informováni.    
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 219.30
    (CZK 5,500)