Spoznajte hudobný svet s Melody a s jej kamarátmi

Edukačno-zábavný seriál pre deti zameraný na výučbu hudobnej teórie hravou formou. Ku každej časti bude kniha, v ktorej nájdete: texty k piesňam, riekankám, otázky a úlohy. Financie poputujú na realizáciu druhej časti seriálu: zvukovú a filmovú produkciu.

  • natáčanie

  • natáčanie

  • natáčanie

  • natáčanie

  • nahrávanie

  • nahrávanie

  • nahrávanie

  • odznak č.1 (Melody má na páse)

  • odznak č. 2

  • odznak č. 3

  • odznak č. 4

EUR 230
pledged of EUR 5,000

4%

4% completed

9 contributors pledged

Music, Education

All or nothing. Project finished on Apr 21, 2022 at 11:00.

Show all rewards

Ako sa to začalo

Ahojte :-).

Volám sa Janka a s tímom profesionálnych umelcov a pedagógov pripravujeme projekt Melody.

Keď som začala vyučovať hudobnú teóriu, videla som na deťoch veľký nezáujem a nudu. Práve toto som chcela na svojich hodinách zmeniť. No môj cieľ mi skomplikovala aj "covid" situácia s nekonečnými lockdownami :-/ ....

A tak som začala deťom pripravovať edukačné videá - jedno z mojich videí: 

Vedela som, že sa to dá urobiť ešte hravejšie a tak začala vznikať myšlienka hudobného seriálu. Po nejakom čase sa okolo mňa vytvoril tím ľudí - nadšencov pre tento projekt a pustili sme sa do práce.

Kúsok po kúsku sme tvorili a pripravovali pilotný (prvý) diel. 

Neskôr som sa dozvedela o Hithite a podpore projektov - a tak sme tu :)

Verím, že vás náš projekt osloví a prispejete nám na jeho ďalšiu realizáciu.

Čo je to Melody???

Je to edukačno-zábavný seriál o hudbe pre všetky deti. Témy z hudobnej teórie budú rozpracované v piesňach, riekankách,  hrách a v deji. Jedna časť trvá 20 až 30 min - maximálny čas, kedy sú deti ešte schopné aktívne vnímať a učiť sa. 

Každá časť bude mať svoju knihu. V nej budú dovysvetlené a spoznámkované témy z časti, texty k piesňam, riekankám, návody k hrám. Deti si svoje nadobudnuté vedomosti môžu preveriť prostredníctvom otázok a úloh.

Pár strán z knihy k pilotnému filmu, prvej časti:

Titulná strana

Z vlastných zdrojov  sa nám podarilo pripraviť komplet prvý diel - natočiť film, nahrať piesne, pripraviť knihu. Sme pripravení pustiť sa do druhej časti, a projekt tak definitívne po všetkej doterajšej práci konečne predstaviť svetu a....... rozbehnúť. No k tomuto kroku privítame aj vašu finančnú účasť. 

Po rozbehnutí projektu sa budeme aktívne snažiť získať financie, reflektovaním na ďalšie výzvy (granty, sponzori, predaj,..). Máme v pláne urobiť aspoň ďalších 5 dielov. Pri ich tvorbe sa držíme osnov ZUŠ, ktoré obsahujú témy:

  • Prvý diel, pilotný: nota, notová osnova, dôležitosť rytmu v hudbe
  • Druhá časť: základné rytmické hodnoty nôt, ich zápis
  • Tretia časť: Takt, taktové označenie
  • Štvrtá časť: Husľový a basový kľúč, hudobná abeceda, výška tónu
  • Piata časť: poltón/celý tón, hudobné predznamenania

Jednotlivé časti, budú mať iný názov, ako je hudobná téma. No ako to v procese tvorby býva, názov vznikne, až keď je časť hotová ?.

Názov prvej časti, pilotného dielu je "Melody" - rovnako ako názov celého seriálu.

Myslíme na všetko

  • Ku každej knihe bude bonusové inštruktážne video pre deti s názvom "Doplň si s Jankou knihu". Bude voľne k zhliadnutiu (na web stránke),  ako súčasť k tlačenej knihe.

Na našej stránke: http://www.melodyhudbahrou.sk nájdete:

  • Pilotný (prvý) diel voľne k zhliadnutiu.
  • Samostatné piesne s klipmi k zhliadnutiu.
  • Bonusové inštruktážne video voľne k zhliadnutiu a k stiahnutiu. 
  • Za menší poplatok si budete môcť stiahnuť: pilotný diel, mp3 piesne, e-kniha vo forme pdf k pilotnej časti.
  • Možnosť zakúpenia tlačenej knihy k pilotnému dielu.
  • Ďalšie časti už budú za poplatok prostredníctvom jednotlivých balíčkov na našej web stránke.

POZOR! Stránka je ešte v procese tvorby. Na jej dokončení usilovne pracujeme. Veríme, že do apríla 2022 bude spustená.

Ako to bude fungovať?

Na stránke budeme ponúkať rôzne balíčky, ktoré si budete môcť zakúpiť. So zakúpeným balíčkom získate automaticky svoje konto. Balíček (konto) bude možné navýšiť tak, ako budú pribúdať časti a knihy. Všetko na jednom mieste: Postupne na svojom konte budete mať všetky časti, ktoré si zakúpite. Ku kontu a jeho obsahu bude zriadený doživotný prístup.

V Čom sa líšime?

V spôsobe výučby. Je pútavá vďaka deju filmu a hravá vďaka piesňam a hrám.

Aj keď je to náučný seriál, od náučných videí sa líši prevedením; má dej, piesne a hry, ktoré postupne deťom odkrývame. A práve vďaka tomuto deti ľahšie pochopia hudobnú teóriu. A budú mať chuť sa ďalej učiť.

Do seriálu sme zapojili najmä detských hercov - dúfame, že sa nám podarí takto ešte viac priblížiť k detskému publiku a podporiť ich k ešte k aktívnejšej účasti pri sledovaní - učení sa.

Z každého rožku trošku :-)

Svetom hudby deti  prevedú  Melody a skladateľ Miloš.
Melody pochádza zo sveta hudby. Zavolal ju do sveta ľudí skladateľ Miloš svojou smutnou piesňou. Je nešťastný, lebo deti zabudli na hudbu, a tak teraz nemá koho učiť a stratil aj všetku inšpiráciu.. Melody mu prišla pomôcť opäť nájsť v deťoch chuť objavovať svet hudby. Pomôžu jej aj kamaráti z hudobného sveta. Už v pilotnej časti sa objaví Rytmus. Jej najlepší priateľ a múdry radca. Deti s nimi zažijú kopec zábavy ?.

Pozrite si trailer k pilotnému filmu tu:

Ako použijeme získané financie od vás?

Získané financie použijeme na realizáciu druhej časti. Prioritne na zvukovú a filmovú produkciu. Ak sa nám podarí vyzbierať viac, použijeme ich na: tlač, grafickú úpravu knihy k druhej časti, ilustrácie, kostýmy, rekvizity a iné výdaje spojené s realizáciou.

Čo je náš cieľ?

Ukázať deťom, že s hudbou je život veselší a krajší.

Seriálom chceme pomôcť deťom ľahšie pochopiť hudobnú teóriu a ukázať im, že to ide aj hravo!

Z detí vo filme sa postupne vyformuje detská kapela a prepojíme tak teóriu s praxou. Hry si budú môcť deti zahrať doma s rodičmi alebo so svojimi kamarátmi či spolužiakmi v škole. Seriál a kniha budú môcť slúžiť ako doplnkový materiál na ZUŠ a zároveň je aj pre deti, ktoré nenavštevujú ZUŠ. 

Niečo o našom tíme:

Náš tím tvoria profesionálni umelci a pedagógovia. 

Jana Horňanská - autorka nápadu, hudby, textov piesní, námetu deja. Absolventka VŠMU, učiteľka hry na gitare a hudobnej teórie v ZUŠ v Ivanke pri Dunaji. Jej študenti sa aktívne zúčastňovali súťaží. Momentálne je na materskej dovolenke. 

Zdenko Piala - spoluautor audiovizuálneho projektu Melody, autor: hudobnej zložky, aranžér, spracovateľ hudby, spoluautor piesní a textov. Absolvent konzervatória v Bratislave. Pôsobil v Televíznom orchestri Československej televízie. Absolvoval pedagogickú fakultu UK. Je členom hudobného zoskupenia Five Gentlemen, orchestra Bratislava Hot Serenaders. Pôsobí ako riaditeľ v ZUŠ v Ivanke pri Dunaji. 

Eva Kliská - Režisérka, autorka scénickej zložky: scenára, spoluautorka textov piesní. Absolventka konzervatória v hudobnodramatickom odbore. Absolventka pedagogickej školy SPgŠ. Pôsobí ako pedagóg literárno-dramatického odboru v ZUŠ v Ivanke pri Dunaji. Pracuje s deťmi a mládežou 26 rokov. Má rozsiahle skúsenosti s hereckou prácou: film aj divadlo. Zaslúžila sa o rozvoj ochotníckeho divadla na Slovensku. Vedie detské divadlo a je autorka detských scenárov a divadelných hier.

Michal Zajaček - Projektový kameraman. Pôsobil ako kameraman: tv Joj, huste TV, Turbo TV, Kaufland detský festival. Spoluautor multimediálneho projektu SAMOVRVAVA. Špecializované fotenie a snímanie panoramatických fotiek, fotografického materiálu a jeho úprava na mieru, filmovanie a postprocessing pre projekt "Digitálne múzeum" Slovenského národného múzea. V Českej republike dlhodobo filmuje a dokumentuje českých keramikárov.

Richard Fičor - projektový zvukár. Kontaktné nahrávanie spevu, akustických nástrojov a ostatných ruchov. Následné spracovanie v Pro Tools až po Mastering. Zvukár v  televíziách: od roku 1992 STV, VTV, Luna a v súčasnosti TA3. Člen orchestra Bratislava Hot Serenaders už 30 rokov, hráč na gitaru a banjo, aranžér. Nahrávanie tohto orchestra, strih audia na CD a LP, mastering. Napr.:
Milan Lasica a BHS - Celý svet sa mračí...., ILike That, Bratislava Hot Serenaders presents Jean Goldkette, Keď sa raz zídeme....a i. Aranzoval, nahral a vydal vo vlastnej réžií: I. Five Gentlemen present Jimmie  Noone, II. Five Gentlemen present Jabbo Smith and Clarence Williams

Hlavné postavy:

Melody - Patrícia Sikytová: študentka spevu a literárno-dramatického odboru v ZUŠ Ivanke pri Dunaji. Je perspektívna  mladá speváčka a herečka.

Skladateľ Miloš - Miloš Stančík: spevák a manažér orchestra Bratislava Hot Serenaders. Absolvent odboru operný a koncertný spev na štátnom konzervatóriu v Bratislave. Do roku 2003 pôsobil v divadle Nová scéna.

Projekt pripravili: Melody - hudba hrou, o. z., ZUŠ Ivanka pri Dunaji.

... a ešte niečo navyše

náš slogan: "Notičky budú baviť detičky."

Pozrite si krátky zostrih z nahrávania a z natáčania tu:

Páči sa Vám naša práca? Tak neváhajte, podporte nás jednou zo súm a pomôžte nám naštartovať tento nový, unikátny zábavno-vzdelávací seriál.

Za Vašu pomoc, ďakujeme :-)

News

Mar 10, 2022 Ukážka piesní

Kým zverejníme prvé piesne, pustite si krátku ukážku ? https://youtu.be/q-Pfg-AMsU0 ? Náš tím v týchto dňoch usilovne pracuje na finálnych prácach prvej časti. V projekte sme dali možnosť ukázať sa mladým talentom. Jednou z nich je aj autorka ilustrácií k prvej časti Karin Kertésová. Je študentkou…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 7
    Pre dobrý pocit za dobrú vec :)

    Odmenou pre Vás bude dobrý pocit, že ste podporili dobrú vec :-).
    Suma sa dá ľubovoľne navýšiť v druhom kroku ??.

    Ďakujeme.

    Reward delivery: not specified

    EUR 5
  • sold 0
    Tlačená kniha k pilotnej (prvej) časti

    Za odmenu Vám, alebo Vášmu dieťaťu vytvoríme konto na stránke Melody. Nájdete v ňom:
    K stiahnutiu:
    • e-book v podobe pdf
    • inštruktážne video "Doplň si s Jankou knihu"
    Voľne k zhliadnutiu:
    • pilotný (prvý) diel
    Poštou zašleme: ​​
    • Tlačenú knihu k pilotnej  (prvej) časti
    Doručenie je v cene :-)

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13
  • sold 1
    Kniha s venovaním + piesne v mp3 formáte + odznak

    Vytvoríme Vám, alebo Vášmu dieťaťu konto na stránke Melody.
    Obsah konta:
          K stiahnutiu:
    • film k prvej (pilotnej) časti
    • e-book v podobe pdf 
    • inštruktážne video "Doplň si s Jankou knihu"
    • mp3 piesne k prvej časti
    Poštou zašleme
    • Podpísanú knihu k prvej časti.
    • Podľa fotky si vyber svoj odznak.
    NEZABUDNI: Do poznámky uveď:
    • Meno komu je kniha venovaná. Ak chceš, napíš aj znenie venovania.
    • Číslo odznaku (viď. foto).
    Doručenie je v cene :-)

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 20
  • sold 0
    Druhá časť

    Za odmenu Vám, alebo Vášmu dieťaťu vytvoríme konto na stránke Melody.
    Obsah konta:
        K stiahnutiu:
    • film k pilotnej (prvej) časti
    • e-book v podobe pdf (prvá + druhá časť)
    • inštruktážne video "Doplň si s Jankou knihu" (prvá + druhá časť)
    • mp3 piesne (prvá + druhá časť)
      K zhliadnutiu
    • druhá časť
    Poštou zašleme: 
    • podpísané knihy (prvá a druhá časť)
    POZOR! Film, kniha, inštruktážne video a teda všetko k druhej časti, ti doručíme hneď, ako bude druhá časť komplet pripravená. Z knihy sa ešte bude pariť, keď všetko dostaneš :-).
    Prístup ku kontu - do mesiaca od ukončenia podpory na Hithite

    NEZABUDNI: Do poznámky uveď meno, komu je kniha venovaná. Ak chceš, napíš aj znenie venovania.
    Doručenie je v cene :-)

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 25
  • sold 0
    Komplet druhá časť k stiahnutiu + 2x odznak

    Za odmenu Vám, alebo Vášmu dieťaťu vytvoríme konto na stránke Melody.
    Obsah konta:
           K stiahnutiu:
    • film (pilotná/prvá a druhá časť)
    • e-book v podobe pdf (pilotná/prvá a druhá časť)
    • inštruktážne video "Doplň si s Jankou knihu" (pilotná/prvá a druhá časť)
    • mp3 piesne (pilotná/prvá a druhá časť)
    Poštou zašleme: 
    • Podpísané knihy (prvá a druhá časť).
    • Vyber si 2 odznaky.
    POZOR! Film, kniha, inštruktážne video - a teda všetko k druhej časti - ti doručíme hneď ako bude druhá časť komplet pripravená. Z knihy sa ešte bude pariť, keď k tebe dorazí :-).
    Prístup ku kontu zašleme do mesiaca od ukončenia podpory na Hithite.

    NEZABUDNI: 
    Do poznámky uveď:
    • Meno komu sú knihy venované. Ak chceš, napíš aj znenie venovania.
    • Čísla odznakov z foto.
    Doručenie je v cene :-)

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 30
  • remaining 20 from 20
    Meno v titulkoch + 5x odznak

    Tvoje meno v sekcii: "Projekt podporili" v záverečných titulkoch druhej časti.

    A k tomu konto na stránke Melody.
    Obsah konta:
            K stiahnutiu:
    • film (pilotná/prvá a druhá časť)
    • e-book v podobe pdf (pilotná/prvá a druhá časť)
    • inštruktážne video "Doplň si s Jankou knihu" (pilotná/prvá a druhá časť)
    • mp3 piesne (pilotná/prvá a druhá časť)
    Poštou zašleme:
    • knihy (prvá a druhá časť)
    • 5 odznakov podľa vlastného výberu (viď. foto)

    POZOR! Film, kniha, inštruktážne video, a teda všetko k druhej časti, doručíme hneď ako bude druhá časť komplet pripravená. Z knihy sa ešte bude pariť, keď k tebe dorazí :-).

      NEZABUDNI:
    • Do poznámky uveď meno, ktoré máme napísať do titulkov.
    • Uveď čísla odznakov (viď. foto).
    Doručenie je v cene :-)

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 40
  • remaining 20 from 20
    Skupinová hodina s Jankou + 2x odznak

    Darujte svojmu dieťaťu hravú hodinu s Jankou.
    Janka je autorka: projektového nápadu, piesní, hier, riekaniek.
    Pripraví pre vaše deti nezabudnuteľnú hodinu. Témou hodiny bude rytmus. Deti sa môžu tešiť na: rôzne perkusívne nástroje, rytmické hry, piesne, riekanky. Skrátka všetko, čo sa nachádza aj v seriáli.
    Takto si to deti vyskúšajú na vlastnej koži a nakoniec si všetci spolu zahráme.
    Podmienkou je vek: 8 - 10 r.
    Miesto konania: Malinovo, BA
    Deň a čas: predpokladaný možný termín: júl/august/september. Upresníme prostredníctvom mailu.

    K tomu ešte konto na Melody stránke. 
    Obsah: viď. odmena s názvom  "Komplet druhá časť k stiahnutiu + 2x odznak"
    NEZABUDNI do poznámky uviesť:
    • Meno komu sú knihy venované. Ak chceš, napíš aj znenie venovania.
    • Meno dieťaťa, ktoré bude na hodine.
    • Vek dieťaťa
    • Čísla odznakov (viď. foto)
    Doručenie je v cene :-).

    Reward delivery: not specified

    EUR 45
  • remaining 4 from 5
    Deň natáčania s Melody + 2x odznak

    Darujte svojmu dieťaťu nezabudnuteľný zážitok s Melody a s jej kamarátmi. Deň natáčania s Melody tímom v Ivanke pri Dunaji.
    • Vaše dieťa si zahrá v druhej časti.
    • Uvidí, čo všetko sa deje počas nakrúcania.
    • Ako spomienku získa krásne fotky z nakrúcania.
    • Jedlo a pitie zabezpečíme my
    • Odznaky na mieste
    • Kniha k prvej časti s podpisom a venovaním na mieste.
    Podmienky:
    • vek dieťaťa - 7 - 10 r.
    • jeden  rodič prítomný (ako dozor)
    Podrobnosti dohodneme telefonicky, alebo mailom.
    A ešte k  tomu vám vytvoríme konto na stránke Melody.
    Obsah: viď. odmena s názvom  "Komplet druhá časť k stiahnutiu + 2x odznak"


    POZOR! Komplet druhú časť dodáme, až keď bude pripravená.
    Do poznámky uveď:
    • Meno a vek dieťaťa
    • Čísla odznakov (viď. foto)

    Doručenie knihy druhej časti je v cene :-).

     

    Reward delivery: not specified

    EUR 50