Duncal - rozšírenie herných možností v mil-sim športoch

Rozšírenie herných možností pre combat-sim športy ako airsoft, paintball alebo laser-tag. Inovatívny a moderný spôsob ako si obohatiť hru, či sa jedná o team-building alebo o pravidelných hráčov ak ťa už nebaví sa na ihrisku len bezmyšlienkovito strielať.

  • Dominátor

  • Taktický štít

  • Duncal Tracker

  • Bomba

3 125 Kč
vybráno z 80 000 Kč

3%

3% splněno

2 lidé přispěli

Technologie, Sport

Brno, Jihomoravský kraj, Česko

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 12.5.2022 v 17:04.

Zobrazit všechny odměny

Ako to začalo

Ako hráč airsoftu poznám všetky pozitíva tohto športu. Hrá sa väčšinou von na čerstvom vzduchu a človek si zašportuje pri zaujímavej a adrenalínovej aktivite. Jediný problém je limitovanosť daného ihriska jeho technológiami. Jediné čo môžu hráči očakávať sú klasické pre niektorých už nezaujímavé herné scenáriá ako deathmatch kde sa bez hlbšieho zmyslu snažíme "zastreliť" všetkých nepriateľov alebo prípadne capture the flag kde je nutné získať nepriateľskú vlajku a teda existuje aj priestor pre trochu taktiky ale nie je to dokonalé.

Čo je cieľom projektu Duncal?

Cieľom projektu Duncal je rozšíriť možnosti hráčov a herných arén pri výbere hry. Či sa jedná o hru s fiktívnou bombou kde cieľom útočiaceho tímu je bombu aktivovať v určitej oblasti a úlohou obranného tímu je tomu zabrániť a v prípade aktivovania včas bombu deaktivovať. Ďalším krokom je možnosť nosenia či na zbrani alebo na ruke zariadenie schopné komunikácie medzi hráčmi a medzi produktami Duncal aby mohli byť hráči upozornení v prípade aktivovania bomby alebo v prípade vypršania času a podobne. Medzi dôležitú súčasť produktov jednoznačne patrí dominátor schopný merať čas tímu, ktorí obsadí dané územie a tento časový stav vysielať bezdrôtovo podobne ako bomba.

Detaily

Prvý produkt teda bombu plánujeme pripraviť toto leto 2022. Ostatné produkty postupne podľa záujmu a odozvy od užívateľov. Sleduj Instagram pre aktuálne informácie.

Naše nápady

Bomba

Ako prvé plánujeme spustiť projekt s napodobeninou bomby, ktorá slúži ako hračka schopná počítať jednotlivým tímom body ale čo je podstatnejšie je schopná správať sa podobne ako bomby vo videohrách a teda pre aktivovanie bomby je nutné zadať kód. Po zadaní kódu začne odpočítavanie. Keď odpočítavanie skončí tak bomba "vybuchne" a kolo vyhrá tím, ktorý útočil. Ak ale tím, ktorý bráni dokáže bombu včas zneškodniť, tak kolo vyhrá obranný tím. Bomba zároveň počas hry vysiela bezdrôtovo svoj aktuálny stav a  teda hráči ktorí používajú Duncal trackers môžu sledovať čas do "výbuchu" na svojich zariadeniach.

Dominátor

Nasledujúca vlna prinesie snáď najlepší produkt aký sme vymysleli. Dominátor schopný počítať čas viacerým tímom. Aké to má výhody? Týmto zariadením sa hráčom a zároveň herným ihriskám otvárajú dvere s novými možnosťami hry. Dominátor alebo viacero dominátorov stačí umiestniť na ihrisko, rozdeliť sa do maximálne 5 tímov a hra sa môže začať. Úlohou každého tímu je obsadiť dominátor stlačením príslušného tlačidla a potom dané miesto brániť. Čím viac dominátorov tím drží, tým viac bodov (merané časovo) postupne získava. Hráči s Duncal trackermi budú vidieť aktuálne stavy všetkých dominátorov ako aj body všetkým tímov real-time. Pre tých, ktorý Duncal tracker nebudú vlastniť tu je LED pás ktorý bliká farbou tímu ktorý momentálne dominátor ovláda.

Tracker

Duncal tracker je zariadenie schopné zobrazovať všetky informácie vysielané cez Duncal comms bombou a dominátormi. Toto zariadenie je navrhnuté pre upevnenie na zbraň ale chystáme aj verziu, ktorú budú mať hráči pripevnenú na ruke ako inteligentné hodinky.

Kto sme?

Sme tím študentov a už vyštudovaných inžinierov. Naše spektrum špecializácie pokrýva takmer všetky druhy inžinierstva či technológie výroby, materiálov, elektrotechniky, programovania a podobne. Vedúci projektu, Samuel Lipták, je študent mechatroniky a hráčom Airsoftu.

Za akým účelom zbierame peniaze?

Tvoj príspevok bude použitý na výrobu prototypu bomby, ktorá bude najprv zhotovená pomocou 3D tlačiarne. Túto verziu bomby máš možnosť získať príspevkom. Neskôr bude k dispozícií verzia vyrobená z vysoko odolného kompozitového materiálu, ktorú máš tiež možnosť získať vďaka príspevku.

Chceš vedieť viac?

Viac informácií a ďalšie nápady a budúce produkty nájdeš na našich stránkach duncal.tech alebo na našom Instagrame. Ak máš ďalšue otázky tak nás neváhaj kontaktovať cez Instagram alebo cez e-mail duncal@duncal.tech

Odkazy projektu

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 1
    Projekt rád podporím

    Aj malý príspevok pomáha k naplneniu cieľa, ďakujeme.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    125 Kč
  • prodáno 0
    Chcem nálepky!

    Ďakujeme sa podporu projektu, tešíme sa s tebou na finálne produkty, po skončení kampane môžeš očakávať originálne nálepky Duncal tech. O veľkosť a tvar nálepiek môžeš hlasovať na našom Instagrame keď to bude aktuálne. Nálepky aj s poďakovaním pošleme poštou.

    Poštovné v cene.

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    500 Kč
  • zbývá 100 z 100
    Podpora ako sa patrí

    Ďakujeme za tvoru podporu. Za odmenu si jednoznačne zaslúžiš niečo špeciálne. Po úspešnom ukončení projektu ti zašleme limitovanú edíciu trička pre prvých podporovateľov nášho projektu. Sleduj náš Instagram a hlasuj o potlač keď to bude aktuálne a pridaj sa aj ty do klubu VIP podporovateľov Duncal. Stačí nám do poznámky napísať tvoju veľkosť a môžeš sa tešiť na merch.

    Poštovné v cene.
     

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    800 Kč
  • zbývá 19 z 20
    Prototyp Bomby

    Za takúto odmenu si zaslúžiš naozaj niečo špeciálne. V prípade úspešného ukončenia projektu dostaneš poštou zaslaný prototyp bomby, tento prototyp bude z 3D tlače ale bude to plne funkčný produkt. Na rozdiel od finálnej verzie je toto skúšobná verzia, ktorá bude spĺňať všetky funkcie finálneho produktu akurát obal bomby je vyrobený z 3D tlače.

    Poštovné v cene.

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    3 000 Kč
  • zbývá 15 z 15
    Neviem sa dočkať!

    Týmto príspevkom si zaručíš prvé miesto v tabuľke objednávok hotovej bomby. Akonáhle budú prvé kusy hotové, idú priamo k tebe. Na rozdiel od prototypovej verzie je táto verzia už finálna a teda zhotovená z vysoko odolného kompozitového materiálu.

    Poštovné v cene.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    5 000 Kč